Ruim 800 kinderen uit Groningen tennissen met Tenniskids@school

Ruim achthonderd kinderen uit Groningen doen de komende maanden mee met Tenniskids@school! Met dit grootschalige project, waarbij jeugdambassadeur Jacco Eltingh actief betrokken is, komt een grote groep kinderen in beweging en ervaren zij hoe leuk Tenniskids is. Eind juni wordt het schooltennisproject afgesloten met een groot slotevenement op de Grote Markt in het centrum van Groningen.

Eerder werd een vergelijk schooltennisproject opgezet in Arnhem en Enschede. Ook toen kwamen veel kinderen voor het eerst in aanraking met Tenniskids. Tijdens het laatstgenoemde traject werd zelfs het wereldrecord ‘balletje hooghouden met een tennisracket’ verbroken!

Tennis stimuleren

Het traject bestaat uit zo’n zes lessen, waarvan er vier op school gehouden worden en twee op een aangesloten tennisvereniging. De scholen kunnen zelf bepalen hoeveel klassen zij inschrijven. Jeugdpartner Menzis speelt hierin een belangrijke rol. Het faciliteert het project samen met de KNLTB en de gemeente. Menzis stelt de materialen beschikbaar, die ook na het project in Groningen blijven.

Kinderen enthousiast

Tenniskids@School is een ideaal middel om kinderen kennis te laten maken met tennis”, zegt Iris Smulders, Partner Manager bij de KNLTB. “Clubs zijn blij dat tennis gestimuleerd wordt en voor scholen is het een leuk alternatief voor de gymles. De kinderen zelf zijn erg enthousiast. De tennislessen zijn zo aangepast dat kinderen van elk niveau mee kunnen komen met de oefenstof. Wie daarna écht enthousiast is over tennis kan een proeflidmaatschap nemen bij een club in de buurt.”

Tijdens het slotfeest wordt het centrum van Groningen voor even omgetoverd tot één grote Tenniskids-accommodatie met veel sportieve activiteiten en muziek.