Tenniskids@School komt naar Den Haag!

Vandaag is op feestelijke wijze bekendgemaakt dat het Tenniskids@School traject volgend jaar in Den Haag zal worden uitgerold. De komende periode zal de gemeente met belanghebbenden in gesprek gaan over de invulling van het programma.

Meer bewegen, meer tennis

Bij de bekendmaking bood Jacco Eltingh, jarenlang jeugdambassadeur en inmiddels Technisch Directeur bij de KNLTB, de Haagse wethouder van Sport Rabin Baldewsingh een grote bos bloemen aan. 

Met Tenniskids@school maken kinderen kennis met Tenniskids, het tennisprogramma van de KNLTB voor kinderen tot en met twaalf jaar. Het programma maakt kinderen enthousiast voor de tennissport, veel kinderen stromen dan ook door naar het Tenniskids-programma op een plaatselijke tennisvereniging. Dat zorgt ervoor dat zij structureel gaan bewegen.

Tennisles op school

Met Tenniskids@school maken kinderen op school al kennis met het Tenniskids programma. Tennis wordt dan een onderdeel van het lesprogramma, gegeven door de vakdocenten van school. Ook kunnen de plaatselijke tennisleraar en tennisvereniging hier een rol in spelen. Scholen kunnen via de KNLTB een Tenniskids@school pakket lenen of aanschaffen. Meer over Tenniskids@School lees je hier.