Isis (9): powergirl tussen de jongens

Even was moeder Marielle van der Meer bang dat na Julia en Esmee ook haar derde dochter Isis zou gaan dansen, maar uiteindelijk bleek de verleiding van het tennisracket te groot. De jongste telg van Marielle en vader Robin heeft de smaak helemaal te pakken. Naast de tennislessen bij KLTV Katwijk, waar zij zich als powergirl staande houdt tussen de jongens, speelt zij wedstrijden in de Groene competitie van Tenniskids. “Ik moet steeds meer mijn best doen om punten te maken tegen haar”, grapt Marielle.

Marielle en Robin, zelf fanatiek tennisser, zijn blij dat Isis wél koos voor de tennisbaan. “Julia en Esmee begonnen met tennis, maar haalden daar niet genoeg plezier uit”, vertelt Marielle. “Het was dus logisch dat Isis, net als haar grote zussen, ook ging dansen. Grappig genoeg bewandelde zij de andere weg.”

Al snel bleek dat Isis de tennissport in de vingers had. “Door de vele jeugdspelers bij KLTV Katwijk en de gezellige leraren voelde zij zich direct thuis. Het begin was nog even wennen, maar al snel kwam het balgevoel tevoorschijn. Ondertussen heeft ze alle kleuren doorlopen, meegedaan aan de World Tour en is ze zelfs een keer kampioen geworden.”

Meekomen met de jongens

Inmiddels speelt  Isis in groen. Haar team bestaat opvallend genoeg vooral uit jongens. “Maar zij kan heel goed meekomen”, countert Marielle. “Ze ontwikkelt zich goed. Al mist ze ook wel wat meiden om zich heen. Dat is toch wat een jonge meid het liefste wil. Maar naast de lessen bij KLTV Katwijk traint zij ook bij tennisschool Pure Tennis. Daar speelt zij wel met veel meiden samen.”

Marielle vervolgt: “Natuurlijk kan haar spel nog wat strakker en mooier. Maar het gaat er vooral om dat ze plezier heeft. En dat heeft ze volop. Daarnaast is het allemaal goed te combineren met school. Ze merkt ook dat ze beter wordt en daardoor haalt ze nog meer plezier uit het spelletje.”

Tijdens de grote toernooien is Isis thuis aan de buis gekluisterd. Marielle: “Ze kijkt alles. Roland Garros, Wimbledon; noem het maar op. Een echt idool heeft ze alleen niet.” Knipogend: “Misschien dat zij dat over een paar jaar zelf maar moet gaan worden voor andere jonge tennissers.”

‘Was er in mijn tijd maar Tenniskids’

Marielle is zeer te spreken over Tenniskids en de aangepaste materialen en baanafmetingen. “Dat had ik in mijn tijd ook wel gewild. Voor kinderen is Tenniskids heel goed. Ik speelde vroeger ‘gewoon’ met de gele ballen die alle kanten op stuiterden. Nu worden de oefeningen exact aangepast aan de kwaliteit van een tennisser en wordt het voor de kinderen stap voor stap uitdagender gemaakt. De techniek wordt zo goed aangeleerd. Ook de mogelijkheid om nog even langer in een bepaalde kleur te spelen of juist een stapje hogerop te maken is ideaal.”

Marielle vermoedt dat haar jongste telg nog heel lang op de tennisbaan te vinden is. “Stoppen staat voorlopig niet in haar woordenboek. En voor ons als tennissende ouders wordt het ook leuker. Mama krijgt het steeds lastiger op de baan. Ik denk dat het nog twee jaar duurt voor ik het niet meer van Isis ga winnen.”