Feestelijke afsluiting Tenniskids@school project in Den Haag

Afgelopen vrijdag was het één groot tennisfeest op het Plein in Den Haag. De KNLTB, de Gemeente Den Haag en zorgverzekeraar Menzis organiseerden een slotevenement voor de kinderen van basisscholen in Den Haag ter afsluiting van hun deelname aan het Tenniskids@school project. Dit project is bedoeld om kinderen in beweging te krijgen en hen in aanraking te laten komen met de tennissport.

Al om zeven uur in de ochtend was er volop bedrijvigheid op het Plein. Medewerkers van de KNLTB en Jurre met zijn team van leukedagweg.nl zorgden voor 12 tennisbaantjes met de benodigdheden om 800 kinderen van de groepen 3 tot en met 8 van 25 Haagse basisscholen te kunnen ontvangen voor het tennisfeest.

Jacco Eltingh heet alle kinderen welkom

Vier groepen van 200 kinderen werden met touringcars naar het Plein gebracht. Daar werden zij opgewacht door Jacco Eltingh en de tennismascottes Ace & Love. Met een dikke high five werd iedereen begroet. Na een gezamenlijke warming up, verzorgd door Joeri van Grol van Dans Je Fit, werden de kinderen over de tennisbanen verdeeld en werd er fanatiek getennist. Zij konden laten zien wat ze het afgelopen schooljaar met Tenniskids@school hebben geleerd. Het was een prachtige dag met allemaal blije kinderen die samen in beweging waren.

Tenniskids@school: nieuwe lesmap aangeboden

Om half elf was er een officieel moment met Lisa Westerveld, Tweede Kamerlid van GroenLinks en Richard de Mos, de wethouder Sport van de Gemeente Den Haag. Zij kregen uit handen van Jacco Eltingh, oud-toptennisser en ambassadeur voor jeugdtennis, de nieuwe Tenniskids@school Lesmap aangeboden. De Tenniskids@school Lesmap in een nieuw jasje vol leuke en praktische tips met introductielessen voor basisscholen en buitenschoolse opvang om tennisonderwijs te kunnen geven. Het doel van deze lesmethode is om kinderen enthousiast te maken voor tennis. De KNLTB stelt het materiaal (kleine rackets, trage ballen en pylonen) samen met de lesmap ter beschikking. Iedereen kan met deze methode tennissen en tennisles geven.

Kinderen structureel meer laten bewegen

“Plezier en samenspel, daar draait het om bij Tenniskids. Op een uitdagende manier leren kinderen tennis spelen en versterken zij hun fysieke en sociale vaardigheden”, zegt Jacco Eltingh. De hele dag waren kinderen aan het tennissen met leeftijdsgenootjes, het Plein was vol met blije bewegende kinderen. Mevrouw Westerveld en de heer Mos zijn beiden zeer te spreken over het initiatief om kinderen meer te laten bewegen en met name over het plezier dat kinderen kunnen ondervinden in het samen bewegen.

Politiek Den Haag

Het evenement is ook opgemerkt door diverse belangrijke politici die een kijkje kwamen nemen of iets leuks op Twitter postten. Een aantal kinderen had zelfs het geluk om even met Mark Rutte en samen met Ace op de foto te gaan.

Tenniskids@school lesmethode

Meer informatie over de Tenniskids@school lesmethode is te vinden op www.knltb.nl/school.