“Ik vind competitie spelen écht heel leuk!”

Marre, de 7-jarige dochter van Claudia Schildt, vindt het af en toe nog wat spannend om competitie te spelen, maar eenmaal op de baan, staat ze te genieten. Claudia: “Na de eerste competitiedag riep ze al ‘ik wil niks anders meer! Ik vind het écht heel leuk!’.” Of ze ook weer met de Kia Tenniskids competitie in het najaar meedoet? Daar is geen twijfel over mogelijk: “Natuurlijk doet ze weer mee!”.

Meer spelplezier door competitie

De Rode, Oranje en Groene Tenniskids najaarscompetitie start, net als elk jaar, in september en loopt tot en met oktober. Marre en haar teamgenoten, Cas, Boris, Pablo en Samuel, zijn daar ook vast weer bij, zegt haar moeder Claudia. “Competitie spelen voegt echt wat toe aan het spelplezier. In de lessen zijn de kinderen vooral bezig met oefeningetjes om de techniek goed te krijgen. Hartstikke goed natuurlijk, maar het spelen van wedstrijdjes vindt Marre echt leuk.”

Bij Thor de Bataaf in Den Haag, waar Marre speelt, hebben de jeugdleden standaard één keer in de week les. Daarnaast wordt er verwacht dat ze ook competitie spelen en veel kinderen doen dat dan ook. Dit jaar doet Marre voor het eerst mee in de Oranje competitie. “Het is toch elke keer weer een beetje spannend,” volgens haar moeder. “Omdat ze nog nooit in Oranje heeft gespeeld, was ze bang dat alle andere kinderen beter waren dan haar. Maar die angst was nergens voor nodig. Ze kan prima mee. Het leukste aan de Oranje competitie vindt Marre dat het veld nu precies goed is. Ze kan nu goede rally’s spelen!”

Teamgevoel

Als ander positief punt van het competitie spelen, noemt haar moeder het onderdeel zijn van een team. “Marre zit met vier jongens in een team die ze allemaal heel goed kent, dus dat helpt allemaal wel mee in de keuze om elke keer weer met de competitie mee te doen. Na de eerste competitiedag riep ze al ‘ik wil niks anders meer!’. En op een competitiedag, als ze zelf even geen wedstrijd heeft, moedigen wij het ook aan om bij haar teamgenootjes te kijken die dan wel aan het spelen zijn. Ik vind het heel belangrijk om haar mee te geven dat tennis ook een teamsport is.”

Als jij ook mee wilt doen met de Kia Tenniskids competitie in het najaar, kun je je opgeven bij de functionaris Tenniskids van je vereniging.