Juni is tennismaand in Breda

Veel tennisverenigingen zien al jaren een dalende trend in hun ledenaantallen, zo ook T.V. Markant uit Breda. Verschillende tennisverenigingen hebben de handen ineen geslagen en maken van juni een echte tennismaand voor zowel de jeugd als volwassenen. Op deze manier hopen de verenigingen nieuwe leden aan te trekken. 

Er worden verschillende oorzaken genoemd waaruit blijkt dat het ledenaantal al jaren terugloopt. Denk hierbij aan het toenemende aanbod van activiteiten waar kinderen vandaag de dag uit kunnen kiezen. Padel, een mixvariant van tennis, squash en badminton, blijft groeien en wordt alsmaar populairder. In verschillende Spaanstalige landen is Padel na voetbal zelfs de populairste sport. Veelal zijn het in Nederland juist de tennisverenigingen met een padelbaan die een uitzondering vormen op de dalende trend van ledenaantallen. Tennisverenigingen die actief werk maken van een aantrekkelijk jeugdprogramma lijken hiervoor beloond te worden.

De juni maand staat in Breda in het teken van tennis. Vanaf 5 juni organiseren acht verschillende tennisverenigingen in Breda leuke activiteiten die voor iedereen gratis zijn. De start van de promotietour vindt plaats op woensdag 5 juni bij T.V. Markant. Op die middag komt tennistopper Matwé Middelkoop langs tijdens een middag die volledig in het teken staat van Tenniskids. Bij T.C. Breda vindt op woensdag 5 juni een Shuffle tennis ervaring plaats. Een spel waarbij men continu doordraait en wisselt van baan. Bij T.V. Haagse Beemden mogen jeugdspelers hun maatjes meenemen naar de vriendjes/vriendinnetjesmiddag. Iedereen die padel eens in de praktijk wilt proberen kan op verschillende dagen terecht bij Ulvenhoutse T.V. Ook voor de doelgroep 55+ worden er verschillende activiteiten georganiseerd. Hiervoor kan men terecht bij T.V. Markant en bij Tennisvereniging Het Ei. De afsluiting van de Bredase tennismaand vindt plaats op woensdag 3 juli waar men kan deelnemen aan het slottoernooi.

De verenigingen die meedoen zijn: TV Markant, TC Breda, BLTV, TV Breda Noord, TV Haagse Beemden, TV het Ei, TV Bavel en Ulvenhoutse TV. Raadpleeg voor meer informatie de websites van de deelnemende verenigingen.