Veelgestelde vragen

Een overzicht van de meest gestelde vragen over Tenniskids.

Waarom Tenniskids?

Met Tenniskids kunnen kinderen al heel snel echt tennissen. Door de materialen en oefeningen af te stemmen op de mogelijkheden van jeugdleden spelen ze vrijwel direct een rally. En dat maakt tennis leuk. Jarenlang trainden kinderen op dezelfde wijze als volwassenen. Op een hele baan en met de bekende gele ballen. De rally's zijn kort, de ballen stuiteren over hun hoofd en ze zijn vaak langer bezig met ballen rapen, dan de sport te spelen. 

Vanaf welke leeftijd kunnen kinderen starten met Tenniskids?

Dit is per vereniging verschillend. Sommige verenigingen bieden Tenniskids al vanaf 4 jaar aan. Overleg met de vereniging en de tennisleraar over jouw kind. 

Wat zijn de leskosten?

De kosten variëren per vereniging. Omdat de lessen in groepsverband worden gegeven, is het mogelijk de prijzen relatief laag te houden.

Krijgt mijn kind les van professionele trainers?

Alle trainers die betrokken zijn bij Tenniskids hebben naast hun tennislerarenopleiding een speciale scholing gevolgd via de KNLTB. Dit zijn dus zeer vakkundige trainers.

Een overzicht van de meest gestelde vragen over het Tenniskids Feest.

Mogen ouders, begeleiders, broertjes en zusjes ook op het Menzis Tenniskids Feest komen?

Ouders, begeleiders, broertjes en zusjes zijn ook welkom op het feest. Echter, het programma is alleen voor de kinderen die zich hebben aangemeld. We bieden ouders en begeleiders de mogelijkheid om rondom de activiteiten plaats te nemen en een kop koffie te drinken.

Moeten kinderen hun tennispasje meenemen?

Nee, dat hoeft niet. Kinderen gaan zeker wel tennissen, maar geen officiële wedstijdjes spelen.

Waarom worden kinderen uitgenodigd als zij vier of meer keer hebben deelgenomen, en niet één of twee keer?

Tenniskids speel je samen. Het is daarom belangrijk dat je op elkaar kan rekenen en zo vaak mogelijk deelneemt aan de World Tour en Groene competitie. Wij willen de kinderen belonen die vier keer (maar het liefst vaker) hebben deelgenomen.

Bij onze vereniging hebben meerdere kinderen vier keer gespeeld, maar sommigen hebben geen uitnodiging ontvangen. Hoe kan dat?

Alleen kinderen waarvan een geldig e-mailadres is opgegeven in tenniskids.toernooi.nl kunnen we een uitnodiging sturen. We vragen daarom de Tenniskids Functionaris om de uitnodiging onder kinderen (die vier keer of meer hebben gespeeld) en hun ouders te verspreiden.

Onze vereniging registreert de aanwezigheid bij rood niet altijd. Hoe krijgen kinderen die niet geregistreerd zijn toch een uitnodiging?

Van deze kinderen weet de KNLTB niet dat zij vier maal hebben deelgenomen. We vragen daarom de Tenniskids Functionaris om de uitnodiging onder deze kinderen en hun ouders te verspreiden.