Groene competitie

Voor kinderen die in groen tennissen is er een voorjaar- en najaarscompetitie. Ook is er de mogelijkheid om mee te doen aan de Winter outdoor competitie.

Nieuwe website Groene competitie 

Als ouder wil je gemakkelijk en overzichtelijk informatie kunnen vinden over de competitie-indeling van je kind. Om dit te bereiken heeft de KNLTB in het voorjaar voor senioren en oudere jeugd alle informatie over competitie en toernooien gebundeld op één website. Deze nieuwe website kun je bereiken via MijnKNLTB.nl, hier kun je informatie terugvinden over de indeling, standen en uitslagen van de Groene competitie. Kijk hier voor meer informatie. 

Speeldata 2019/2020

Er zijn in totaal veertien speelmomenten in het jaar (voor- en najaar). Ook is er de mogelijkheid om mee te doen aan de Winter outdoor competitie. Wil jij meedoen aan de Groene competitie? Neem contact op met je vereniging!

Reglement Groene competitie 2019

 • Het inschrijfgeld bedraagt € 37,71 per team.
 • Er kunnen gemengde teams worden gemaakt. Jongens en meisjes spelen door elkaar.
 • Deelnemende junioren moeten geboren zijn in 2009 t/m 2007 en hebben het niveau groen. In uitzonderlijke gevallen, als het kind écht nog niet de vaardigheid heeft voor geel, mogen kinderen max. 2 jaar te oud zijn (t/m 2005). Of als het kind erg getalenteerd is en niveau oranje is ontgroeid, mag het max. 2 jaar te jong zijn (vanaf 2011).
 • Er kan worden ingeschreven voor Groen 1 (G1, de beteren) of Groen 2 (G2, minder vaardige spelers).
 • De ploeg bestaat bij inschrijving uit minimaal 4 spelers, maximaal 6 spelers. Zorg dat er voldoende invallers zijn, zodat uitval of verhindering van spelers kan worden opgevangen.
 • Er worden per competitiewedstrijd 4 enkelspelen gespeeld en 2 dubbels.
 • Er wordt gespeeld met groene ballen.
 • Er worden 2 sets gespeeld om 4 gewonnen games (start op 0-0) met een verschil van 2 games (bijv. 4-2, 5-3). Bij een gelijke stand van 4-4 in de set volgt een tiebreak tot 7 punten (met een verschil van 2 punten). Indien een beslissende 3e set moet worden gespeeld, wordt deze vervangen door een beslissende wedstrijdtiebreak tot 7 punten (met een verschil van 2 punten).
 • Het Beslissend Punt Systeem (bij 40-40 winnend punt) wordt toegepast. De ontvanger bepaalt vanaf welke kant (rechts of links) de serveerder de bal in het spel moet brengen.
 • Het aanvangstijdstip is variabel tussen 8.30-12.00 uur, tenzij dit door baancapaciteiten niet mogelijk is. In dit geval mogen wedstrijden uiterlijk om 15:00 aanvangen.
 • De teams dienen te worden begeleid door personen die op de hoogte zijn van de reglementen en de punten­telling.
 • De vereniging dient zich uiteraard zoveel mogelijk aan de vastgestelde speeldata te houden. Bij verhindering van spelers dient de club eerst voor invallers te zorgen zodat de wedstrijd op de vastgestelde speeldag door kan gaan.
 • Als er met goedkeuring van beide teams wegens een andere reden dan weersomstandigheden wordt verplaatst, dan moet de nieuw overeengekomen speeldag liggen vóór de laatste reguliere competitiedag. Dit kan ook een andere dag dan de zondag zijn (bijv. een woensdag- of vrijdagmiddag).

De publicatie van de indeling volgt rond 1 maart 2019.

Vragen over invallen, indelen of MijnKNLTB.nl?

Ben je ouder en/of teambegeleider en heb je vragen over bijvoorbeeld invallen in een team of de organisatie van de Groene competitie? Check de veelgestelde vragen of stuur een mail naar tenniskids@knltb.nl.

Tenniskids app komt te vervallen

De Tenniskids app waar het programma, de uitslagen en de standen van de Groene competitie te vinden waren, komt te vervallen. Deze informatie is nu te vinden in de KNLTB ClubApp of op MijnKNLTB.nl.