Menzis Tenniskids Feest

De tenniskids competitie (Kia World Tour en Groene competitie) werd met 1.500 kinderen afgesloten op het Menzis Tenniskids Feest. Dit spetterende slotfeest vond plaats op zes verschillende locaties in het land.

  

Alle aanwezige kinderen genoten het weekend van tennis, fun en entertainment. Zo konden ze tennisclinics volgen, beachtennissen, padellen of meedoen aan glow in the dark tennis. Naast alle tennisactiviteiten werden de kinderen vermaakt met een drumworkshop, goochelshow en de vele aanwezige springkussens. Bart Boonstra (presentator van Nickelodeon) en de Tenniskids mascottes Ace en Love konden ook niet ontbreken op het feest en vermaakten de kinderen. 

Op zes locaties in het land!

De feestelijke afsluiting van de Tenniskids competitie vond dit jaar plaats op zes verschillende locaties in het land. Op zaterdag 7 juli was het festijn in Oud-Beijerland (T.V. Oud-Beijerland), Asten (’t Root) en Haren (Tennis- en Squashclub Haren) en op zondag 8 juli in Alkmaar (T.C. Alkmaar), Den Haag (THOR De Bataaf) en Veenendaal (T.V. Spitsbergen). 


De KNLTB en zorgverzekeraar Menzis organiseerden het Menzis Tenniskids Feest dit jaar voor de derde maal. Het feest is speciaal voor alle kinderen die meer dan drie keer hebben deelgenomen aan de Tenniskids competitie. Het doel van het evenement is om kinderen vaker te laten tennissen en zo meer te laten bewegen. Alle kinderen mochten daarom ook een vriendje of vriendinnetje meenemen, ook als ze niet lid zijn van de KNLTB. Zo konden deze kinderen ook ervaren hoe leuk tennis is. Er zijn zo'n 60.000 kinderen tot en met 12 jaar die tennissen bij een KNLTB-vereniging, waarvan ongeveer 25.000 kinderen tennissen in competitieverband.

Terugblik Feest 2018

Zie hier een compilatie van het Tenniskids Feest in  2018! 

    

Veelgestelde vragen

Mogen ouders, begeleiders, broertjes en zusjes ook op het Menzis Tenniskids Feest komen?

Ouders, begeleiders, broertjes en zusjes zijn ook welkom op het feest. Echter, het programma is alleen voor de kinderen die zich hebben aangemeld. We bieden ouders en begeleiders de mogelijkheid om rondom de activiteiten plaats te nemen en te genieten van al het spektakel op en rondom de banen. Natuurlijk is er de mogelijkheid om gebruik te maken van de horeca. 

Duurt het feest de hele dag? Kan ik ook later komen of eerder weggaan?

Het feest start om 10.00 uur en duurt tot ca.15.00 uur. Er zijn verschillende blokken van tennis, fun en entertainment en het is leuk om alle blokken te volgen. Er kan geen verhindering worden opgegeven voor (een deel van) het feest. Er kan namelijk een beperkt aantal kinderen deelnemen aan het feest, waardoor we met een wachtlijst werken. Het is niet mogelijk om later in te stappen of eerder weg te gaan, omdat er kinderen op de wachtlijst staan die graag het hele programma volgen.

Hoe is het geregeld met eten en drinken?

Bij inschrijving kun je je aanmelden voor een lunchpakket, betaling gaat via automatische incasso. Dit lunchpakket is beschikbaar voor deelnemende kinderen. Het lunchpakket bevat twee belegde broodjes, een stuk fruit en een flesje water. De kosten zijn 5 euro per persoon. Verder is het voor ouders en broertjes/zusjes mogelijk om ter plekke een lunch te bestellen. Consumpties zijn voor eigen rekening.

Moeten kinderen hun tennispasje meenemen?

Nee, dat hoeft niet. Kinderen gaan wel tennissen, maar geen officiële wedstijdjes spelen.

Waarom worden kinderen uitgenodigd als zij drie of meer keer hebben deelgenomen, en niet één of twee keer?

Tenniskids speel je samen. Het is daarom belangrijk dat je op elkaar kan rekenen en zo vaak mogelijk deelneemt aan de Kia World Tour en Groene competitie. Wij willen de kinderen belonen die drie keer (maar het liefst vaker) hebben deelgenomen.

 

Mijn kind heeft drie keer gespeeld, maar geen uitnodiging ontvangen. Hoe kan dat?

Alleen kinderen waarvan een geldig e-mailadres is opgegeven in tenniskids.toernooi.nl kunnen we een uitnodiging sturen. We vragen daarom de Tenniskids Functionaris om deze e-mailadressen te registreren en eventueel de uitnodiging onder kinderen (die drie keer of meer hebben gespeeld) en hun ouders te verspreiden. 

Onze vereniging registreert de aanwezigheid bij rood niet altijd. Hoe krijgen kinderen die niet geregistreerd zijn toch een uitnodiging?

Van deze kinderen weet de KNLTB niet dat zij drie maal hebben deelgenomen. Neem daarom contact op met je Tenniskids Functionaris, zodat hij/zij zorgt dat de aanwezigheid alsnog geregistreerd wordt. Betreft het een andere club? Neem dan ook contact op met je Tenniskids Functionaris, zodat hij/zij contact kan opnemen met de club, waar de aanwezigheid niet goed geregistreerd is.