World Tour en Groene competitie

Alle informatie over de Tenniskids World Tour en de Groene competitie.

De World Tour bestaat uit twaalf speelmomenten, verdeeld over meerdere maanden in het jaar. Hierdoor komen de kinderen bijna het hele jaar door in aanraking met tennis. Elke speeldag staat in het teken van een wereldstad die de profs ook aandoen binnen de ATP World Tour.

Onderstaande leeftijdsindeling is een adviesrichtlijn met een marge van 2 jaar per kleur en wordt gehanteerd bij alle KNLTB-wedstrijden voor kinderen t/m 12 jaar en is geldig voor heel het kalenderjaar 2017.

Om mee te doen met de World Tour moet een kind lid zijn van een KNLTB vereniging (bondsnummer hebben). De functionaris Tenniskids van de vereniging, bepaalt in overleg met de trainer(s) waar het kind het best in past qua kleur en niveau. 

Deelnemen in twee kleuren

De filosofie van Tenniskids is dat ieder kind in de eigen kleur speelt volgens de leeftijdentabel. Je kunt niet oranje én groen zijn, het is óf – óf. In overleg met de trainer wordt bepaald welke kleur het best bij het kind past. Kinderen die groen aankunnen en daarin gaan spelen, zouden oranje dan los moeten laten. We verbieden het spelen in twee kleuren niet, maar we stimuleren het ook niet. Het kan bijvoorbeeld nodig zijn om een team te completeren. Hetzelfde geldt voor kinderen in de combinatie groen en geel. Het is niet nodig hier apart dispensatie voor aan te vragen.