Kia World Tour Rood

Kinderen die tennissen in rood maken kennis met leuke activiteiten en spelen korte wedstrijden in de Tenniskids competitie: de Kia World Tour Rood.

Tennisseizoen 2019

We zijn druk bezig met de voorbereidingen voor het tennisseizoen 2019. In week 44 zullen de speeldagen voor de Voorjaarscompetitie bekend gemaakt worden. De Tenniskidsfunctionaris van je club krijgt hierover een bericht per mail. We kijken uit naar weer een mooi tennisseizoen.

Hoe werkt het?

 • Een team bestaat uit minimaal 1 en maximaal 6 spelers. 

  Jongens en meisjes spelen door elkaar.

 • Kinderen zijn van geboortejaar 2009 of later (t/m 9 jaar). In uitzonderlijke gevallen, als het kind écht nog niet de vaardigheid heeft voor oranje, mogen kinderen 2 jaar ouder zijn (t/m 2007). Of als het kind erg getalenteerd is en niveau rood aan kan, mag hij of zij 2 jaar jonger zijn (vanaf 2014). 

 • Kinderen kunnen spelen in rood 1 (R1, gevorderden) of rood 2 (R2, beginners). Alle kinderen in het team hebben dezelfde speelsterkte.

 • In de Kia World Tour Rood wordt met rode ballen gespeeld. De vereniging zorgt voor aanwezigheid van minimaal 1 bal per baantje en maakt voor aanvang de baantjes klaar. De locatie waar gespeeld wordt rouleert (indien mogelijk) per speeldag tussen de verenigingen.

 • De totale speelduur van een dag is ca. 1½ tot maximaal 2 uur. 

 • Bij de indeling houden we rekening bij het samenbrengen van teams met in totaal ongeveer 24 tot 26 kinderen. Dit aantal past op maximaal 2 volledige tennisbanen waarop overdwars 8 veldjes kunnen worden gemaakt. Een kleinere groep kan ook op 1 tennisbaan waarop overdwars 4 veldjes kunnen worden gemaakt. 

 • In de Kia World Tour Rood worden alleen enkelpartijen gespeeld. Alle aanwezige kinderen worden in 2 groepen verdeeld die door elkaar en tegen elkaar spelen.

 • De kinderen spelen korte partijtjes tot 7 punten (geen games). 7-6 is dus einde partij. Serveren gaat om de beurt, dit mag bovenhands en onderhands (als de bal maar niet eerst stuit). Als de eerste poging fout gaat, mag er nog een keer worden geserveerd. Bij de service geldt de enkelspelzijlijn als nieuwe servicelijn, in de rally geldt de dubbelspelzijlijn als achterlijn.

 • Er worden in de Kia World Tour Rood geen standen bijgehouden, wel vindt er een deelnameregistratie plaats.

Vragen over invallen, indelen of de organisatie van de Kia World Tour?

Ben je ouder en/of teambegeleider en heb je vragen over bijvoorbeeld invallen in een team of de organisatie van de Kia World Tour? Check de veelgestelde vragen of stuur een mail naar tenniskids@knltb.nl.